Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

A Facebook alapítója az otthoni munkában látja a munkavégzés jövőjét

A koronavírus-járvány globális elterjedése a munka világában is gyökeres változásokat hozott: a társadalmi távolságtartás betartása érdekében számos helyen átálltak a home office, vagyis otthoni munkavégzésre, távol bármilyen irodahelységtől.

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy csütörtöki élő közvetítése során a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg saját alkalmazottjai számára kijelentette, a cégen belül komoly terveket szövögetnek arra vonatkozóan, hogy minél inkább home office barát munkakörnyezetet alakítsanak ki, ami az alapító szerint a jövő munkavégzésének formája lesz.

„Az otthoni munkára valló átállással remek lehetőségek nyílhatnak meg előttünk olyan fontos technológiák fejlesztésére, amiken már korábban is dolgoztunk. A szellemiségünk középpontjában áll, hogy olyan kapcsolatokat teremtünk az emberek között, ami valamennyire pótolja a személyes kontaktus hiányát” Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

mondta a Facebook-vezér.

A Facebook alapítója többnyire tartja a szavát, ugyanis arról a tech-óriásról beszélünk, ami elhozta a világnak többek között a munka világában is gyakran használt Workplace-t, a videóbeszélgetésekre alkalmas Portal-t, illetve a népszerű virtuális valóság készüléket, az Oculus-t.

A Facebook-vezér arra is kitért, hogy a kollaborációt elősegítő alkalmazásokon túl a virtuális valóság segítségével folytatott tréningek is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Ahogy a Mashable is kiemeli, nem lehet véletlen, hogy a Facebook és hozzájuk hasonló tech-cégek súlyos milliárdokat fektettek a különböző virtuális valóságot biztosító szoftverek fejlesztésébe.

Nem tudni, még meddig tart a koronavírus-járvány, és azzal összefüggésben a távolságtartás követelménye, de már látszódik, hogy a karanténtól mentes világ nem lesz ugyanolyan, ahogyan korábban ismertük. Ez érvényes a munka világára is, és nem kizárható, hogy bejön Zuckerberg szerencsejátéka, és hosszú távon valóban több munkáltató átáll az otthoni munkavégzésre.

Nem csak a munka, de a nyaralások sem lesznek ugyanolyanok a koronavírus-járvány által uralt világban:

https://liner.hu/mire-figyeljunk-nyaralaskor-a-koronavirus-jarvany-kozepette/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.