Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,35 Ft
Euró
388,23 Ft
Font
452,67 Ft
Bitcoin
63,228 $

A nemi erőszakért elítélt francia polgármester a börtönből irányítja a várost

Egészen szürreális információ került nyilvánosságra arról a francia polgármesterről, akit korábban nemi erőszakért ítéltek el a bíróságon, és jelenleg is büntetés tölti: Georges Tron a fegyházból igazgatja a város ügyeit, abszolút zavartalanul.

Fotó: Unsplash/Deleece Cook
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Georges Tront, Draveil polgármesterét februárban börtönözték be a városháza egyik alkalmazottjának megerőszakolása és szexuális bántalmazása miatt. A The Guardian értesülései szerint a férfit öt év szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

Tron fellebbezett ügyében, de határozottan nem volt hajlandó feladni munkáját, így jelenleg is levélben és telefonon kommunikál az alkalmazottakkal. Soron kívül Kedden napközben beborulhat az ég, néhol záporokra is van kilátás

Mindez hatalmas felháborodást keltett a régióban, és több ellenzéki női politikus is szóvá tette, hogy Tronnak ezek után már semmiféle erkölcsi tekintélye nincs a településen, ezért vissza kellene vonulnia pozíciójából – írja a New York Post.

Az Osez le Féminisme feminista csoport és a Nőket érő Munkahelyi Erőszak Elleni Európai Szövetségének (AVFT) online petíciója arra is felszólítja a kormányt, hogy adjon ki egy rendeletet, amelyben Tront eltávolítják tisztségéből. Polgármesterként Tron irányítja a helyi rendőrséget is – és ezért jelenleg saját börtönőreinek főnöke.

A francia kormány azonban eddig semmit nem tett a helyzet megoldásáért, s látszólag az sem zavarja őket, hogy a férfi a börtönből vezeti a várost, míg az is érdekes, hogy a választók is ugyanúgy megszavazták Tront a város élére – immáron ötödik alkalommal.