Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,787 $

Lemaradhat a július 4-i ünnepségekről, aki nincs beoltva, figyelmeztetett Joe Biden

Joe Biden, az Egyesült Államok elnöke szerdán arra figyelmeztette a lakosságot, hogy lehet, törölniük kell kis kültéri találkozóikat július negyedikén, amennyiben lelassul az oltási kampány.

...svg content...Joe Biden amerikai elnök a koronavírus elleni oltási kampányról beszél a washingtoni Fehér Házban 2021. április 21-én. Az Egyesült Államokban várhatóan ezen a héten beadják a 200 milliomodik koronavírus elleni oltást Biden hivatalba lépésétől számítva. A tervek szerint adókedvezményeket kaphatnak azok a kis- és közepes vállalkozások, amelyek fizetett szabadnapot biztosítanak dolgozóiknak az oltásuk napján, valamint a vakcina esetleges mellékhatásainak kipihenésére. MTI/AP/Evan Vucci
Külföld
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Eddig az amerikai felnőtt lakosság több mint 51 százaléka kapott meg legalább egy dózist a helyi járványügyi hatóságok szerint, azaz közel járnak már a nyájimmunitáshoz szükséges kétharmadhoz.

Joe Biden azonban elmondta, egyelőre nem tudja kijelenteni azt, hogy július 4-én, az amerikai függetlenség napján az emberek nyugodtan tarthatnak szabadtéri rendezvényeket, írja a New York Post. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

„Március 11-én felvázoltam, hogy nézhet ki Amerika július 4-én – egy Amerika, amely sokkal közelebb van a megszokott élethez, mint egy éve.”

„Ahhoz, hogy a vírustól való függetlenségünket is megünnepelhessük családunkkal és barátainkkal, a májust és a júniust is le kell azonban tudni. Fel kell vennünk a maszkot, amíg az esetszámok nem csökkennek, amíg mindenkinek van esélye beoltatnia magát.”

Biden először még a márciusban, főműsoridőben elmondott beszédében említette meg, hogy a nyáron már lehetne lehetőség szabadtéren „kis” eseményeket szervezni.