Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,02 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,803 $

Újabb három embert lőttek agyon Amerikában, ketten súlyosan megsérültek

Rövid időn belül ez már a harmadik halálos lövöldözés volt Amerikában, ahol egyre több hasonló eset fordul elő.

Fotó: Twitter/Kenosha
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Joe Biden amerikai elnök igyekszik tenni annak érdekében, hogy visszaszorítsa a fegyveres erőszakot, ami egyre több ártatlan életébe kerül. Kora reggel egy áruházi lövöldözésről számoltunk be, majd órákkal később a wisconsini Kenoshában történt egy hasonló eset.

A hatóságokat vasárnap riasztották a helyszínre egy lövöldözés miatt, ami a rendőrségi tájékoztatás szerint célzott és elszigetelt incidens volt, tehát a lakosságot nem fenyegeti veszély. A rendőrök úgy sejtik, hogy nem ámokfutóról van szó, így pontos célpontjai lehettek a kocsma előtt, akikre tüzet nyitott. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Az NBC Chicago jelentése szerint eddig legkevesebb három áldozatról tudni, míg ketten súlyosan megsérültek. A tisztviselők még mindig a halálos áldozatok azonosításán dolgoznak, míg más egységek a helyszínről elmenekült gyanúsítottat keresik.

A két sebesültet a környékbeli kórházakba szállították, róluk jelenleg nincs több információ, a hatóságok a nyomozás miatt lezárták a környéket. Az incidens nem sokkal azután történt, hogy csütörtökön Indianapolisban a FedEx egyik raktárában nyolc embert meggyilkoltak.

Az elmúlt időszakban különösen sok ehhez hasonló erőszakos eseményt regisztráltak, köztük a coloradói tragédiával, ahol a támadó összesen tíz emberrel végzett, míg azelőtt Atlanta környékén nyolc helyit végzett ki egy támadó.