Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Baranyi Krisztina népszavazást kezdeményez a Fudan Egyetem érkezéséről

Ferencváros polgámestere is ellenzi, hogy a kínai egyetem Budapesten létesítsen campust, jelezvén, a kormány megígérte, nem kezdenek olyan beruházásba, melyet Budapest vezetése nem akar.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a Fővárosi Közgyűlés rendkívüli, a koronavírus-járvány elleni védekezés erősítéséért összehívott ülésén a Városházán 2020. szeptember 14-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Szombaton Facebookon jelentette be a IX. kerület polgármestere, Baranyi Krisztina, hogy helyi népszavazást kezdeményeznek annak ügyében, hogy Budapestre kerüljön-e a kínai székhelyű Fudan Egyetem új campusa, írja a 444.

Baranyi jelezte, hogy a campus 13 hektáros területén több olyan ingatlanbirtok van, amely Ferencváros, illetve Budapest önkormányzatának a tulajdonában van, akik nem járultak hozzá, hogy a beruházás létrejöjjön. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Emiatt szerinte a kerület lakosainak beleegyezése is kell ahhoz, hogy a projekt megvalósuljon, ezért kezdeményezi, hogy a lakosság népszavazáson döntsön a campus sorsáról.

A projekt ellen több ellenzéki politikus is felszólalt, attól tartanak ugyanis, hogy az új campus bekebelezi az ugyanerre a területre tervezett Diákváros megépítését is, amelybe már korábban beleegyezett mindkét önkormányzat.

A campus Budapestre hozatalával megbízott kormánybiztos személye éppen tegnap változott, Fürjes Balázs helyett már Palkovics László Innovációs és Technológiai Miniszter felel érte.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.