Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

Holttestek elhelyezésére alkalmas hűtőkonténert üzemeltek be a Debreceni Köztemetőben

Feltehetően a koronavírus-járvány következtében történt elhalálozások miatt növelték meg a kapacitást a temetőben.

Debrecen, 2020. november 2. Mécses egy sírhelyen a debreceni köztemetőben halottak napján, 2020. november 2-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Domokos Csilla, a köztemetőt üzemeltető A.K.S.D. Kft. szóvivője a Debreciner hírportál megkeresésére elmondta, átmeneti kapacitásbővítés történt április 9-től kezdődően, ugyanis a meglévő 116 elhunyt személyt nem tudták hová elhelyezni.

Amíg 2020. január 1. és április 8. között összesen 716 temetés volt a Debreceni Köztemetőben, addig egy évvel később ugyanebben az időszakban 890-re nőtt a ceremóniák száma, ami 24,3 százalékos emelkedésnek tekinthető. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

„Idén az április 5. és április 8. közötti néhány napban „összesen 81 temetésfelvétel történt, ám ez köszönhető annak is, hogy 4 napos hosszú hétvége előzte meg ezt, azaz 2 munkanapon nem volt ügyintézés” – tette hozzá Domokos Csilla.

„A 2021-ben tapasztalt temetési adatok sajnos magasabbak, mint az előző év azonos időszaki adatai, ezért is döntöttünk az átmeneti kapacitásbővítés mellett. A hűtőkonténer bérlésére sajnos azért van szükség, mert az elhunytak számának emelkedésére fel kellett készülnünk, nagyon reméljük, hogy nem fogjuk soha kihasználni az immár 156 fős hűtőkapacitásunkat” – magyarázta a szóvivő.

A helyszínről készült fotók az alábbi linkre kattintva tekinthetőek meg.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.