Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

Hogyan változtathatja meg repülési szokásainkat a koronavírus?

A koronavírus-járvány miatt sokáig zárva tartottak a repülőterek, azonban az elmúlt hetekben a fertőzés intenzitásának csökkenő tendenciája után újraindultak egyes járatok.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Bár még nagyon sok országban komoly szabályozások vannak érvényben, egyes helyeken olyannyira javult a helyzet, hogy lazításokat eszközöltek.

A COVID-19 pandémia a légi közlekedésben egy új korszakot idézett elő, amelyben a legfontosabb az utasok egészségének biztonsága és a fertőzésveszély minimalizálása. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Nemsokára olyan okos eszközökkel találkozhatunk a reptereken, amelyek ellenőrizhetik az emberek testhőmérsékletét vagy olyan robotokat alkalmazhatnak, amelyek elvégzik a fertőtlenítést a pénztáraknál és az illemhelyeknél.

Lehetséges, hogy egy új technológiát is bevezethetnek majd, amelynek köszönhetően a poggyászukra várakozó emberek a repülőgépre való felszállás előtt a különböző ellenőrző-állomásokon anélkül juthatnak át, hogy bármit is megérintenének, ezzel pedig elkerülhető lenne a vírus részecskéinek elszaporodása a tömegekben.

A közösségi távolságtartás szabályait ugyanúgy érvényben lesznek. A katari légitársaság járatain már 2 méterre ülnek egymástól a repülőgépeken tartózkodó utasok, emellett maszkot és kesztyűt kell viselniük. Fedélzeti orvosok védőfelszerelésben figyelik az embereket, a gyanús eseteket pedig egyszerűen nem engedik fel a gépekre.

A jövőben bentlakásos repülőgépeket is kifejleszthetnek, melyekben kéz-, illetve szemmozdulatokkal nyithatjuk ki például a csomagtárolót vagy irányíthatjuk a szórakoztató képernyőket.

Minden érintésmentessé válhat és űrhajósokhoz hasonló járványellenőrökkel találkozhatunk majd a járatokon.

A felsorolt koncepciók egyelőre csak ötletként merültek fel, azonban az elhúzódó pandémia miatt potenciális megoldásokként kell velük számolnunk.

A biometrikus technológia megannyi lehetőséget kínál, így nem lenne meglepő, ha nemsokára a reptereken is alkalmaznák őket.

Az egyik kutatás érdekes eredménnyel végződött:

https://liner.hu/korabbi-lezarasokkal-elkerulhettek-volna-a-koronavirus-halalesetek-felet-az-egyesult-allamokban/

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.