Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,395 $

Május végén kezdődhet meg az iPhone 13 készülékek chipjeinek gyártása

Ha hihetünk a kiszivárgott információknak, akkor a következő generációs Apple-mobilokban használt A15 lapkakészletek gyártási folyamatai május végén startolhatnak el.

...svg content...Concept Creator
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A cupertinói techóriás beszállítója, a TSMC idén májusra tervezi az A15-ös chipek gyártásának beindítását, azonban a globális chiphiány még közbeszólhat – írta a MacRumors hírportál.

Az új lapka az 5 nanométeres megoldás továbbfejlesztett változata lesz, amely az A14 Bionic chipekben debütált 2020-ban az iPad Air és az iPhone 12 modellsorozatoknál. Bár a jelentésből nem derültek ki fontosabb részletek, szinte biztosra vehetjük, hogy a szóban forgó egységek gyorsabbak és hatékonyabbak lehetnek elődjeikhez képest. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos egészségügyi és gazdasági válság következtében az iPhone 12 modellszériát októberben indította útjának az Apple a korábban megszokott szeptemberi rajt helyett.

Ming-Chi Kuo elemző szerint idén már minden visszaállhat a normális kerékvágásba, így a cupertinóiak szeptemberben mutathatják be a legújabb készülékeket, ami a TSMC bejelentése után korántsem megvalósíthatatlan feladat.

Az A15 chipen kívül további újdonságokra számíthatunk az iPhone 13 okostelefonok esetében, a pletykák alapján például lerövidülhet a notch, illetve a kijelzők is megújulhatnak.

Egyre több analitikus véleménye egybecseng, melyek szerint a Pro és Pro Max modellek megkaphatják a speciális ProMotion 120 Hz-es paneleket always-on-display-jel és kijelző alá beépített ujjlenyomat-olvasóval, illetve egy matt fekete festésű modellt is prognosztizáltak.

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.