Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Megvalósult sci-fi Will.i.am új maszkja, tiszta Hollywood

A Honeywell, Will.i.am és Jose Fernandez együttműködéséből megszülető okosmasz vagy önmagában forgatja majd fel maszkviselést, mint a mindennapjaink részévé vált nyűgöt, vagy hatalmas bukássá, múló trenddé válik.

Fotó: Honeywell
Style

Kornis Vivien

Szerkesztő

Az egész úgy kezdődött, hogy a Marc Benioff, a Salesforce vezérigazgatója tavaly nyáron az MTV Video Music díjátadót nézte, amikor észrevette Will.i.am-et, a Black Eyed Peas alapító tagját egy igen különös maszkban. 

Will.i.am, akinek teljes neve egyébként William Adams egy gázmaszk és alien-szkafander-sisak kereszteződését viselte a díjátadón. Benioffot annyira magával ragadta a látvány, hogy végül felhívta a zenészt, hogy megkérdezze tőle, mégis mi van a fején. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Will.i.am ekkor elárulta, hogy régóta izgatta az ötlet, így megalkotta a maszkot magának – Benioff pedig felajánlotta neki, hogy összehozza Darius Adamczykkal, a Honeywell vezérigazgatójával. A Honeywell nemzetközi konglomerátum tavaly milliókat hozott össze az N95 maszkokkal. 

A New York Times szerint így jött létre a sebészi maszkok és a saját készítésű maszkok után az okosmaszk. 

A Xupermaskra keresztelt eszköz szilikonból készül, az oldalain pedig a sportruházatokhoz használt hálós, rugalmas anyag feszül. Szépen körbefogja az arc alsó felét, három kétsebességű ventilátorral rendelkezik, és a Honeywell HEPA szűrőrendszerével látták el – és ha ez nem lenne elég, zajszűrő fülhallgatóval, éjszakára LED fényekkel, tölthető akkumulátorral és Bluethooth kapcsolódási lehetőséggel van felszerelve.

Will.I.am és a Honeywell közös alkotása igazi sci-fi darab, amellyel zenét hallgathatunk, hívásokat fogadhatunk, a szemüvegünk sem párásodik be viselése közben, és úgy nézhetünk ki, mintha valamilyen disztópikus világból érkezett harcosok lennénk. 

A Xupermask 299 dollárba kerül, vagyis nagyjából 90 ezer forintba. A maszkot egyébként Jose Fernandez hollywoodi kosztümtervező tervezte meg – Fernandez alkotta meg Elon Musk technokirály űrvállalatának, vagyis a SpaceX-nek az űrhajósok által viselt egyenruháit, de a Bosszúállók és az X-Men 2. filmek jelmezeiben szintén az ő munkáját láthatjuk. 

Sci-fi időket élünk

– mondta el Will.i.am. Hozzátette: a világjárvány pont olyan, mintha valami filmben lennénk, de a maszkok, amelyeket viselünk, a múlt mozijából érkeztek. A zenész ezért akarta megalkotni az újgenerációs felszerelést.