Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,077 $

Kukacokat keresett, 500 millió éves kövületet talált egy hatéves brit kisfiú

Egy hatéves fiú Karácsonyra egy régészeti készletet kapott, most pedig egy többmillió éves kövületet ásott elő családi házuk kertjéből.

...svg content...Illusztráció
Egészség/Életmód

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Siddak Singh Jhamat, vagy becenevén Sid, a Guardiannak árulta el, mennyire izgatott volt, miután walsalli kertjükben kukacok után kutatva megtalálta a leletet:

„Csak kukacokat kerestem, vagy téglákat, ilyeneket, akkor találtam ezt a kürt alakú követ. Azt hittem, hogy egy fog, vagy karom, de igazából egy megkövült korall volt. Nagyon izgultam, amikor ki akartuk találni, mi ez.” Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Sid apja, Vish Singh elmondta: „Megleptük, hogy ilyen fura alakú dolgot talált a földben, a korall mellett voltak más dolgok is, úgyhogy másnap megint elkezdett ott ásni és talált egy megdermedt homoktömböt. Ebben rengeteg apró kagyló és puhatestű, illetve egy tengerililiom maradványait is megtalálta.

Az apa egy kövületekkel foglalkozó Facebook-csoporton keresztül tudta azonosítani a korallt, amely a mintázatok alapján a Rugosa rendbe tartozik, így kb. 251-488 millió éves lehet: „Ekkor Anglia még a Pangea szuperkontinens része volt a víz alatt.”

A családfő elmondta, a terület, ahol élnek, nem gazdag a hasonló leletekben, de a kertükben, ahol ezeket találták, sok természetesen kialakult agyag van. Hozzátették, hogy a Birminghami Egyetem régészeti múzeumát is értesítik arról, amit találtak.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.