Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

A kézjel, amely életeket menthet

Egyetlen kézjellel kérhetnek segítséget a bántalmazottak és bajbajutottak, melynek felismerésével akár életeket menthetünk.

...svg content...Fotó: Shoeib Abolhassani/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Ne nézz félre! – írja a Nem tehetsz róla, tehetsz ellene oldal a Facebookon ahhoz a videóhoz, amelyet február 27-én tett közzé egy felhasználó.

A felvétel olyan helyzetek mutat be, amelyen bántalmazott személyek – egy asszony, egy férfi és egy fiatal lány – egy kézjellel kérnek segítséget az arra járóktól.  Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A videó több szempontból nagyon jelentős üzenetet hordoz, hiszen kiemeli, hogy a bántalmazás nemcsak heteronormatív, azaz egy férfi és egy nő kapcsolatában történhet meg, és férfiak ugyanúgy válhatnak erőszak áldozatává bármilyen párkapcsolatban. 

A kézjel igazán egyszerű, és sok, különböző helyzetben használható, így akár az utcán és más nyilvános helyeken, de még videochatben vagy ablakon keresztül is. 

Fontos, hogy megjegyezzük a kézjelet, hiszen ezzel életeket menthetünk – a sajátunkat és másokét – megértjük, mit szeretne mondani nekünk szavak nélkül a bajba jutott embertársunk.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.