Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,25 Ft
Euró
391,84 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
61,993 $

Ausztria sem vár az EU védettségi igazolványára, áprilistól saját “zöldkártyájuk” lesz

Ausztriában áprilissal bevezetik az okostelefonos védettséget igazoló applikációt, ami nemcsak az oltottak és a betegségből felépültek számára lesz elérhető, hanem a teszteket is nyomon lehet vele követni.

Fotó: Lukas/Unsplash
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Nem akarunk az európai szintű megvalósításra várni

– mondta el Sebastian Kurz szerdán. Ausztria kancellárja bejelentette: áprilistól elérhető lesz az úgynevezett védettségi zöldkártya az országban. Soron kívül Bőnyi iskolai késelés: a megkéselt lány túl van az életveszélyen

Az okostelefonos védettségi igazolás nem csak azok számára lesz elérhető, akiket már beoltottak a koronavírus elleni védőoltással vagy korábban átestek a betegségen, hiszen az elvégzett tesztek bemutatására is alkalmassá teszik.

Kurz hetekkel ezelőtt vetette fel az igazoló applikáció bevezetését az EU állam- és kormányfőinek, Elisabeth Köstinger turizmusért felelős miniszter pedig március 1-jén nyújtotta be a javaslatot az Európai Parlamentbe számára Görögországgal, Bulgáriával, Máltával, Szlovéniával és Spanyolországgal együtt – írja az OE24.

A miniszter az igazoló applikációt az utazás szabadságának visszaszerzének nevezte, külön kiemelve, hogy elsősorban a turizmus és vendéglátás fellendülését várják az okmánytól. Az Európai Bizottság tegnap jóváhagyta a dokumentumot, így akit Ausztriában beoltanak, tesztelnek, vagy a betegségből felépül, ezzel az igazolvánnyal szabadon utazhat majd akár külföldre is.