Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,215 $

Többé már nem büntethetik meg az embereket a korlátozások megszegéséért Floridában

Florida kormányzója, Ron DeSantis legutóbbi rendeletében arra kötelezte a rendőrséget, hogy hagyjanak fel az állampolgárok és üzletek megbírságolásával.

...svg content...Fotó: Unsplash
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Végleg feloldották a 2020. március 1-jétől 2021. március 10-ig érvényben lévő korlátozásokat Floridában, ami azt jelenti, hogy mostantól kezdve szabadon tevékenykedhetnek mind a vendéglátósok, mind az egyéb üzletek az államban.

A Wesh hírportál információi szerint az enyhítés alól kivételt képeznek a kórházak, az idősotthonok és az orvosi rendelők, ahol továbbra is be kell tartani az egészségügyi óvintézkedéseket. Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

A rendelet értelmében a vállalkozásokkal és floridai állampolgárokkal szemben többé már nem érvényesek a korábban életbe léptetett korlátozások, így lényegében visszatérhet az élet a normális kerékvágásba.

Mindeközben Orange megyében folyamatosan jelentgetik egymást az emberek és az üzletek a zárlat megszegése kapcsán azóta, hogy Jerry Demings polgármester bejelentette, akár 15 ezer dolláros büntetést is kiszabhatnak a szabálysértőkre.

Mindezidáig 28 étterem-tulajdonost büntettek meg 300 dollárra, amiért nem tartották be a beltéri maszkviseléssel és közösségi távolságtartással kapcsolatos szabályokat, 156-an pedig figyelmeztetésben részesültek.

Az egyik floridai étteremvezető szerint már nem bírják a több mint egy éve tartó káoszt, ezért úgy döntöttek, kinyitnak és nem fogják kényszeríteni az embereket arra, hogy kövessék Dermings szabályait:

„Nem hinném, hogy bármit is el lehet ezekkel a korlátozásokkal érni. Sokan azért is térnek be hozzánk, mert nálunk nem kell hordaniuk a maszkot. Csak normálisan szeretnének élni, ezért boldogan látogatják meg azokat a helyeket, ahol nem szükséges arcvédőt viselni.”

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.