Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,25 Ft
Euró
389,00 Ft
Font
453,02 Ft
Bitcoin
64,178 $

Tömött sorokban várakoznak a jótékonysági ételosztáson Milánóban

Olaszországban körülbelül egy éve indult el a koronavírus-járvány, tavaly február 20-án azonosították az első olasz beteget Lombardiában, azóta pedig 95 ezren haltak meg.

Fotó: Flickr/State Farm
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A vírus rohamos terjedése miatt a reprodukciós ráta országos szinten ismét elérte a kockázatosnak tartott értéket, miután több vírusvariánst azonosítottak, többek között a dél-afrikait, brazíliait, nigériait és a rendkívül gyorsan terjedő brit mutációt is, amely az új betegek negyvenöt százalékát fertőzte már meg.

A koronavírus új mutációinak sebes terjedése miatt Olaszország is egyre nehezebb helyzetben van, ami a lakosságon is meglátszik: a milánói Pane Quotidiano jótékonysági szervezet által szervezett ételosztáson hatalmas tömeg jelent meg, az élelmiszercsomagjukra váró olaszok tömött sorokban várakoztak a terjesztési ponton, melyről az Euronews tett közzé egy felvételt. Soron kívül Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

A jelenlegi tendencia szerint naponta 3500 ember várakozik a terjesztési pontokon, hogy friss ételhez jusson, ez a látvány azonban egyáltalán nem volt megszokott korábban Milánó utcáin, a pandémia kezdete óta azonban sajnos több mint 700 ezer fővel növekedett meg a szegénységi küszöb alatt élők száma.

Bemutatták a SpaceX első, űrsétákhoz tervezett high-tech ruháját (videó)

Bemutatta a SpaceX azokat a különleges űrruhákat, amelyeket a "Polaris Dawn" küldetés során végrehajtott űrséta alkalmával fognak viselni az űrhajósok.