Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

Méretes kártérítést kell fizetnie a Leipzignek, amiért Budapesten játszik a Liverpoollal

Az első meccs után a másodikat is itthon játssza a Liverpool és a Leipzig a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében és ez drága mulatságnak ígérkezik a német csapat számára.

...svg content...Fotó: Twitter / Liverpool FC
Sport
Author image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Két hete Budapesten játszott egymással a Liverpool és a Red Bull Leipzig a koronavírus miatti német korlátozások miatt, akkor a Liverpool nyert 2-0-ra, most a Bild számolt be arról, hogy ugyanezen okból Angliába sem utazhat el a csapat, így ismét a Puskás Ferenc Arénában csapnak össze a felek.

A lipcseiek azért nem mehetnek ki Liverpoolba, mert a Németországban hatályos szabályok szerint Angliába való utazás után a visszatérést követően 14 napig karanténba kellene vonulniuk, amely nem a legoptimálisabb dolog a bajnokság közepette. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az UEFA szabályai szerint azonban ilyenkor a „vendégcsapat” köteles kifizetni a csoportbajutási díj 10%-át a hazainak, amely majd a Liverpool szereplésének végeztével, a saját részvételi díjukkal együtt kerül majd kifizetésre.

Az idei sorozat esetében ez a díj még nem ismert, azonban tavaly 15,25 millió euró volt, így ezzel számolva legalább másfél milliótól esnének el a németek, emellé jön még a rendezési díj, ami nagyjából 300 000 eurót tesz ki.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.