Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,90 Ft
Euró
387,48 Ft
Font
451,70 Ft
Bitcoin
65,716 $

A síita iszlám egyik szent városába látogatott el Ferenc pápa Irakban

Ferenc pápa pénteken érkezett meg Irak fővárosába, Bagdadba, ahol történelmi négynapos iraki látogatását kezdte meg.

...svg content...A Vatikáni Média által közreadott képen Ferenc pápát (j) fogadja Ali asz-Szisztáni nagyajatollah, az iraki síiták legbefolyásosabb vezetője Nedzsefben 2021. március 6-án, a pápa négynapos iraki látogatásának második napján. Ferenc személyében az első római katolikus egyházfő keresi fel Irakot. MTI/AP/Vatikáni Média
Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Ferenc pápa látogatásának második napján Nedzsefbe, a síita iszlám vallás egyik szent városába látogatott el. Az egyházfő itt Ali Al-Szisztáni nagyajatollahhal találkozott, akit sokan az iraki síita közösség szellemi vezetőjének tartanak, írja a Sputnik.

Bagdad és Nedzsef mellett a pápa Urba is ellátogat majd, mely a keresztény, a zsidó és az iszlám vallás köreiben is Ábrahám születési helyeként ismert, de más iraki városokat is megtisztel majd. Soron kívül Orbán Viktor fontos bejelentéseket tehet péntek reggel, Robert Fico is téma lesz

Ferenc pápa az első katolikus egyházfő, aki eljut Ábrahám szülőföldjére, emiatt a látogatást sokan a helyi keresztény közösségek felé mutatott szolidaritás, illetve a muszlimokkal való kapcsolat javításának jelének tartják.

Az út előtt Ferenc pápa arról beszélt irakiaknak címzett beszédében, hogy a béke hírnökeként érkezik az országba, hogy a több évnyi háború és terrorizmus után együtt imádkozhasson velük a békülésért.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Nagyon közel került a Barcelona a második hely megszerzéséhez a Real mögött

A Girona már csak a csodában bízhat, miután két meccse van hátra a spanyol bajnokságban, és jelenleg 4 pont a hátrányuk.

Ezért fontos, hogy ne írjanak keveset kézzel a gyerekek

Manapság már egyre kevesebbet írunk kézzel, viszont annál többet pötyögünk az okoseszközeinken. Egy új kutatás szerint azonban előbbi a kreativitás és a gondolkodás fejlesztésében is segíthet.