Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

„Teljesen megváltoztatta” a koronavírus az apát, aki elkapta a betegséget és pár nap múlva megölte magát

Ben özvegye szerint a koronavírus indította el azt a mentális krízist, ami miatt férje végül megölte magát: „Soha nem akart minket itt hagyni, sose tett volna ilyet. Ezt akarjuk, hogy az emberek tudják, hogy ez nem a mi Benünk tette volt.” A fétfi, akinek saját vállalkozása volt, akkor kapta el a betegséget, amikor két barátjával […]

Illusztráció / Pixabay
Egészség/Életmód

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Ben özvegye szerint a koronavírus indította el azt a mentális krízist, ami miatt férje végül megölte magát: „Soha nem akart minket itt hagyni, sose tett volna ilyet. Ezt akarjuk, hogy az emberek tudják, hogy ez nem a mi Benünk tette volt.”

A fétfi, akinek saját vállalkozása volt, akkor kapta el a betegséget, amikor két barátjával együtt mentek autóval hittanra. Négy napot töltött kórházban légzési nehézségekkel, de felesége szerint már „más emberként” tért haza onnan. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

„Egész nap csak mászkált fel-alá a házban és motyogott magában. Nem is a normális hangnemében beszélt. Nagyon meg volt ijedve, folyamatosan ezt ismételgette. Csak nézett ki az ablakon és olyan dolgok miatt aggódott, amik nem történtek meg.”

Ben végül felkeresett emiatt a probléma miatt egy orvost, aki nyugtatókat írt fel neki, de a Metro szerint ez sem volt elég ahhoz, hogy megmentse. Felesége, Jennifer azért osztotta meg a történetet, hogy figyelmeztessen másokat is arra, hogy ilyen történhet: „Tudtam, hogy a COVID okozhat zavarodottságot és depressziót, de nem gondoltam volna, hogy pár nap alatt így megváltozik.”

Az orvosok szerint a koronavírus súlyos pszichológiai tüneteket is okozhatnak, azonban eddig elsősorban a betegség fizikai hatásai ellen folyt a harc. A Chicagói Orvosi Egyetem virológusa, Dr. Emily Landon elmondta:

„Egyre több tanulmány jelenik meg, amely a koronavírus-fertőzés által okozott neurológiai és kognitív problémákkal, egyes esetekben akár pszichiátriai mellékhatásokkal foglalkozik. Más szóval, egyre több oka van, hogy az ember ne kapja el a betegséget.”

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Kína útjára indította a Csang'e-6 szondát a Hold sötét oldalának tanulmányozására

A cél, hogy felfedezzék a Hold sötét oldalát.