Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,68 Ft
Euró
386,83 Ft
Font
449,71 Ft
Bitcoin
62,754 $

ENSZ-főtitkár: a vírus gyűlölet-cunamit indított el

A koronavírus-járvány teljesen megváltoztatta a világunk működését, mind a társadalmi, mind a gazdasági hatásai elsöprő erejűek és újra kell gondolnunk az egész világ működését.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Péntek reggel az ENSZ főtitkára, Antonio Gutierres tett egy erős emlékeztetőt mindenki számára, miszerint a globális pandémia idején is illene megőriznünk az emberségünket. Úgy fogalmazott, hogy a járvány kitörése gyűlölet-cunamit indított el, és rendkívül felerősítette a xenofóbiát világszerte.

 „A külföldi-ellenes érzületek mind online, mind az utcákon felerősödtek. A COVID-19 alatt nagyszámú, jellemzően antiszemita alapú összeesküvés-elmélet kezdett el terjedni, és még muszlimellenes támadások is történtek” Soron kívül Napsütéssel köszönt be a kedd, csak futó záporokra van kilátás

mondta.

Gutierres szerint különösen a menekültek ellen irányulnak ezek, akiket valamilyen oknál fogva a vírus forrásának tartanak, és helyenként az egészségügyi ellátást is megtagadják tőlük, azonban az újságírókat, egészségügyi dolgozókat, segédmunkásokat és emberi jogvédőket is megcélozták a gyűlölködők, szimplán a munkájuk miatt.

Az ENSZ-főtitkár nem nevezett meg konkrétan egy országot sem a probléma kapcsán, de közös cselekvésre szólított fel minden nemzetet, hogy vessünk véget a COVID-19 okozta gyűlölködésnek és gyűlöletbeszédnek. Felszólította a médiát, kiváltképp a közösségi média platformokat, hogy távolítsanak el minden „rasszista, nőgyűlölő és káros tartalmat” a felületükről.

Eközben számtalan gyermeknél eddig szokatlan koronavírusos tüneteket fedeztek fel:

https://liner.hu/tobb-tucatnyi-gyermek-is-ritka-koronavirushoz-kotheto-tunetekkel-kerult-korhazba-new-yorkban/

Sorsdöntő meccset játszik a Liverpool hétfő este, élőben adja a tv

Szoboszlai Dominik egy több mint fontos meccsre készül hétfő este, ami a bajnoki cím sorsáról is dönthet.