Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Egy Berlinben élő olasz férfi brit kórházat fenyegetett bombamerényletekkel

Négymilliárd forint értékű kriptovalutát követelt egy olasz férfi Berlinből, azzal fenyegetve, hogy felrobbant egy brit kórházat, amennyiben nem teljesítik a követeléseit.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A berlini lakos, aki három évet kapott végül tettéért, végül nem váltotta be a fenyegetést, azonban mivel a koronavírus-járvány korai szakaszában történt a dolog, a brit hatóságok nagyon komolyan vették az esetet.

A brit nemzeti nyomozóiroda igazgatója, Nigel Leary a The Independentnek elmondta, mivel roppant nehéz az intenzív osztályon lévő betegeket evakuálni, már egy ilyen telefonhívás is emberéletekbe kerülhet. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A vádlott e-mailben követelte az összeget bitcoinban a brit közegészségügyi szolgálattól, miután azonban nem válaszoltak, további 17-szer küldte el a követelést, mielőtt letartóztatták. Hogy súlyt adjon a fenyegetésnek, egy ismert neonáci szervezet, a Combat 18 nevében küldte az e-maileket.

Emellett, míg eredetileg csak egy kórházat nevezett meg a „támadás” célpontjaként, később egy Black Lives Matter melletti tüntetés és egy brit politikus is szerepelt a fenyegetésekben, végül június 15-én éjjel tartóztatták le.

A nyomozás során kiderült, hogy a tettes egyszer sem járt Nagy-Britanniában, és bombát sem készített, viszont nem ez az első ilyen esete: 2013-ban 10 hónap próbaidőre ítélték, akkor egy holland céget fenyegetett meg.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.