Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Étvágyvesztést okozott gorilláknál a koronavírus-fertőzés

Egy gorilla és két oroszlán produkált pozitív koronavírustesztet a prágai állatkertben még azelőtt, hogy Csehországban bevezették volna a további szigorításokat.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az állatkert igazgatója legutóbbi Facebook-bejegyzésében arról írt, hogy két oroszlán, Jamvan és Suchi, valamint egy hím gorilla, Richard kapta el a koronavírus-fertőzést, feltehetőleg a gondozók valamelyikétől.

Miroslav Bobek hozzátette, az állatoknál enyhe tünetek jelentkeztek, az oroszlánoknál influenzaszerű panaszokat figyeltek meg heves köhögéssel, míg a gorillánál fáradtságot észleltek, emellett elvesztette étvágyát is. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az igazgató elmondta, a személyzetet és a többi állatot is letesztelik annak érdekében, hogy még időben karanténba lehessen helyezni azokat az embereket és jószágokat, amelyek potenciálisan tovább terjesztenék a vírust – tudósított a Reuters hírügynökség.

Idén januárban a San Diegó-i szafariparkban történt hasonló eset, a covid-járvány helyi gócpontjának kitörése akkor összesen nyolc gorillát érintett.

Csehországban ismét berobbant a koronavírus-pandémia, az új fertőzési hullám kezdetével ismét szigorítottak a korlátozásokon, ezért azt remélik, hogy tavasz végéig lecsillapodhat a fertőzés intenzitása.

Csehország a világon az egyik legrosszabb statisztikai mutatóval rendelkezik, az egy főre jutó infekciós ráta tekintetében az ország toronymagasan vezeti a negatív világranglistát.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.