Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Szibériai rendőrök mulasztása miatt gyilkolhattak meg egy fiatal nőt

Egy orosz aktivista fejezte ki aggodalmát nyilvánosan az esettel kapcsolatban, a szibériai rendőrök ugyanis állítólag órákon át figyelmen kívül hagyták a családon belüli erőszakkal kapcsolatos hívásokat, mely végül egy fiatal nő halálát okozta Kemerovo városában.

Flickr/aosher
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A helyiek most attól tartanak, hogy a mulasztással vádolt rendőrök csupán pénzbírságot kapnak és nem vonják őket felelősségre a fiatal nő halála miatt. A tragédia 2020 januárjában történt, mikor a 23 éves Vera Pekhtelevát akkori barátja, Vladislav Kanyus meggyilkolta, miután a nő szakított vele.

Néhány óra leforgása alatt Pekhteleva szomszédjai legalább hét alkalommal értesítették a helyi rendőrséget telefonon, a rendőrök azonban nem jelentek meg a helyszínen. Egy idő után a rendőrök bár kivonultak a helyszínre, akkor már késő volt, ugyanis a nőt brutális módon megverték és egy zsinórral megfojtották. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az esetre Alena Popova, a TyNeOdna családon belüli erőszakot elszenvedők megsegítésére létrehozott szervezet alapítója hívta fel a nyilvánosság figyelmét egy Facebook-bejegyzésben. Bejegyzésében Popova úgy fogalmazott, kötelességének érezte a nyilvánosság elé tárni az ügyet, és küzdeni fog azért, hogy az érintett rendőrök komolyabb büntetést kapjanak a pénzbírságnál.

A nő bejegyzésében azt írja, a szomszédok legalább két órán keresztül hívogatták a helyi rendőrséget, és ha ők nem hagyták volna figyelmen kívül a hívásokat, Vera még ma is élhetne. Popova kiemelte, a szomszédok a hívások alkalmával arról is tájékoztatták a rendőrséget, hogy attól tartanak, a férfi meg fogja ölni Verát, mely sajnos végül tényleg bekövetkezett.

A helyi nyomozó bizottság szerint a rendőrség „elhanyagolta munkaköri feladatait”, azóta pedig nem hajlandó együttműködni a hatóságokkal, két magas rangú tiszt pedig 120 ezer rubel (481 ezer forint) pénzbírsággal vagy egy rövidebb börtönbüntetéssel számolhat a bírósági ítélet után.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.