Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,51 Ft
Euró
388,16 Ft
Font
452,68 Ft
Bitcoin
63,751 $

A 25 év alatti felnőttek sínylik meg leginkább a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait

Rekord magasságokba került a munkanélküliség 2021-ben, a legfrissebb adatok alapján a brit fiatalok szenvedik meg legjobban a gazdasági krízist.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Királyság munkanélküliségi rátája három hónap leforgása alatt decemberre 5,1 százalékra emelkedett, ami közel 1,74 millió embert jelent. A munkanélküliek háromötöde, vagyis 60 százaléka a 25 évnél fiatalabb korosztályhoz tartozik – adta hírül a BBC.

A nemzeti statisztikai hivatal jelentése alapján az újonnan bevezetett támogatásoknak köszönhetően januárra valamelyest javult a helyzet, és 83 ezerrel többen jelentkeztek munkába. Soron kívül Több mint ezer ismeretlen objektumot azonosítottak a Naprendszerben

Meglepő módon 4,7 százalékkal nőtt az átlagkereset, valamint a juttatások mértéke, mindezek viszont sokkal inkább statisztikai finomhangolások, mintsem valódi emelkedések.

Szakértők egyöntetű véleménye szerint a koronavírus-járvány megfékezésére eszközölt lezárások szignifikánsan befolyásolták a munkanélküliek arányának alakulását, amelyen a gazdasági krízis sem segített.

Mindeközben megugrott a munkakeresők száma, akik viszont hiába keresnek elfogadható állást, a vállalkozások rohamos becsődölése és a nyitvatartás korlátozása következtében képtelenek elhelyezkedni.

Február elején mintegy 6 millió brit állampolgárt küldtek kényszerszabadságra, ezért gazdasági helyzetük bizonytalanná vált. A Bank of England előrejelzései sokkal drámaibb képet festenek, 2021 év végére akár 7,1 százalékos munkanélküliségi rátát jósolnak, ami tovább súlyosbíthatja az Egyesült Királyságban élők egyébként is kilátástalan helyzetét.