Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,326 $

Továbbra is tilos a budapestieknek vidéken aludni

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy Facebook-videóban ismertette, mit tartalmaznak a kijárási korlátozásokról hozott új rendelkezések

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a budapesti és a Pest megyei lakosok esetében nem megengedett a nyomós ok nélküli vidékre utazás, és az ott folytatott „szabadidős séta, kiváltképpen az ott alvás”. A kormányszóvivő kiemeli, hogy ahogy eddig, most is alapos indok kell a vidékre utazáshoz.

Ezek a korlátozások azonban a vidékiekre nem vonatkoznak, így rájuk a konkrét tilalom nem érvényes, viszont nem tanácsos továbbra sem Pest megyébe és konkrétan a fővárosba való utazás. Emellett szóba került, ha a budapestiek túrát, kirándulást terveznek, akkor azt minél közelebbi helyen tegyék meg, és lehetőleg olyanokkal, akikkel egy háztartásban élnek. Soron kívül Kiakadtak a Liverpool-szurkolók Szoboszlai mellőzése miatt

Eltérő a szabályozás a különböző vendéglátóipari egységek teraszainak nyitása kapcsán is. Budapesten a kijárási korlátozások fennmaradnak, így a teraszok nem fognak kinyitni a fővárosiak számára, ellenben vidéken igen.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=231413191462218

Az sem a javasolt, hogy anyák napja alkalmából személyesen adjuk át a virágcsokrokat, amelyeket holnap az új szabályoktól eltérően megvásárolhatunk, ugyanis az ünnepre való tekintettel korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a virágboltok.

A módosított intézkedésekről itt írunk részletesen:

https://liner.hu/a-koronavirus-elleni-vedekezes-masodik-fazisaba-lepett-magyarorszag/

Egy kisgyermek is életét vesztette a La Manche-csatorna átkelése közben

Idén már 51 migráns vesztette életét a csatorna átkelése közben.

Ezt kell tennünk, hogy a kutyánk jobban megértse, amit mondunk neki

Ez a felfedezés segíthet abban, hogy jobban megértsük és fejlesszük az ember-kutya kapcsolatot.

Tajvanon új irányt vett a szórakoztatás, kínai inváziót feldolgozó művek kerültek előtérbe

A tajvani szórakoztatóipar korábban tabuként kezelt témája, a potenciális kínai invázió most a könyvektől a társasjátékokig számos platformon megjelent.