Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Március közepétől részlegesen kinyitnak a budapesti gyógyfürdők

Március 16-ával kinyithatnak a budapesti gyógyfürdők gyógyászati részlegei, mint egészségügyi szolgálatást nyújtó vállalkozások.

Belföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

A Budapest Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. több mint 2000 munkavállalóját oltatta be február 19-én, és erre azért volt lehetőségük, mert a cég valamennyi dolgozója, többek között a kasszás és a ruhatáros is egészségügyi dolgozónak számít.

Így március 16-tól részlegesen kinyithatnak a vállalathoz tartozó fürdők, írja a Telex. Kérdésükre Szűts Ildikó, a Budapesti Gyógyfürdő és Hévízei Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy a társaság a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hivatalos állásfoglalását kérte arról, hogy munkavállalóik elsőbbséget élveznek-e az oltási programban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az NNK hivatalos válasza megerősítette Társaságunk álláspontját, miszerint a Társaságunk kezelésében lévő gyógyfürdők egészségügyi szolgáltatás nyújtására jogosító működési engedéllyel rendelkeznek, s tevékenységük egészségügyi tevékenységnek minősül és valamennyi, a Társasággal munkaviszonyban álló dolgozó egészségügyben dolgozónak tekintendő

– fogalmazott Szűts.

Arról, hogy hogyan csökkentik annak a kockázatát, hogy a vendégek megfertőzzék egymást, elmondta, hogy a fürdőkben folyamatos fertőtlenítéseket fognak végezni és időpontot kell majd foglalniuk azoknak, akik igénybe szeretnék venni a szolgáltatásaikat, illetve az osztrák példát követve elképzelhető, hogy tesztelni fogják az érkezőket.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.