Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Koronaválság – már 30 millió ember vált munkanélkülivé az USA-ban

https://liner.hu/koronavalsag-europai-dilemma-a-jarvany-megfekezesere-vagy-a-gazdasagi-valsagra-kell-e-fokuszalni/

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A járvány következtében számos gazdasági szektor ideiglenesen leállt, aminek következtében jelentős bevételkiesések alakultak ki, ami a legrosszabb forgatókönyvet hozta el immáron 30 millió amerikai számára.

Az egyesült államokbeli munkaügyi hivatal adatai szerint ezen a héten 3.8 millióan nyújtottak be munkanélküli támogatásra igényt, ami enyhe csökkenést mutat a korábbi heti adatokhoz képest, ám még így is történelmi adat, hiszen a 2008-2009-es jelzáloghitel-válság idején a legrosszabb héten is „csak” 665 ezren kérvényezték a helyi szociális ellátórendszer segítségét. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az olajpiac hetek óta tartó válságának köszönhetően további leépítések várhatók, amit jól mutat, hogy Reuters információ szerint az Egyesült Államok egyik legnagyobb olaj- és földgázkitermelője, a Chesapeake Energy csődvédelemért folyamodhat. Az olajipari óriásnak jelenleg 2300 alkalmazottja van, ám körülbelül 9 milliárd dollárnyi adósságot halmozott fel.

Az Egyesült Államokban már kilátásba helyezték a gazdasági élet folytatását, azonban az egészségügyi szakértők világszerte hevesen tiltakoznak a döntés ellen, azzal érvelve, hogy az USA még nincs túl a járvány csúcsán. A döntés a vezetésnek is dilemmát okoz, mivel egyre mélyül a munkanélküliség az országban, viszont figyelembe kell venni az ország állampolgárainak egészségét is.

Ez a dilemma az Európai Unió vezetésének is komoly dilemmát okoz:

https://liner.hu/koronavalsag-europai-dilemma-a-jarvany-megfekezesere-vagy-a-gazdasagi-valsagra-kell-e-fokuszalni/