Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Kerek 24 óráig kellett várniuk a koronavírus-betegeknek a mentőre

Egy napig tartott, mire végre kiérkezett a mentő a covid-fertőzésben szenvedő házaspárhoz.

Egészség/Életmód
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Facebookon mesélte el az egyik román komikus, Gabi Jugaru, miként járt Vasluiban élő lánya és veje – adta hírül a Főtér portál.

A humorista lányánál vasárnap diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést, majd otthoni karanténba küldték. Férje szintén együtt töltötte vele a karantént, azonban hirtelen reggelre rosszabbul érezte magát, nehezen lélegzett, magas láza volt, ezért úgy gondolta, segítségre van szükségre. Soron kívül Gyurcsány Ferenc: Orbán Viktor és Szijjártó Péter „áruló”, „Putyin szennyesét mossák”

Mivel személyesen nem tudtak átmenni a szomszédban lévő kórházba karantén-kötelezettségük miatt, ezért felhívták a mentőket. A 112-es segélyhívón azt mondták nekik, hogy ne essenek pánikba, maradjanak otthon, és inkább hívják fel a megyei közegészségügyi hatóságot.

Fel is tárcsázták a hivatalt, ahol szintén azt mondták nekik, nyugodjanak meg, hamarosan küldenek egy mentőt értük, amely csak nem akart megérkezni.

Végül a népszerű komikus megosztotta dühét egy Facebook-bejegyzés keretében, amire reakcióként másnap reggelre, 24 órával az első bejelentés után befutott a kért mentő, mintát vettek a betegektől, és megvizsgálták az állapotát.

Mindezekből látszik, sokszor mennyire komolytalanul veszik a covid-betegeket, hiszen leggyakrabban csak azokat kezelik, akik a legsúlyosabb, életveszélyes tüneteket produkálják, holott a fertőzés elfajulását időben meg kellene akadályozni.