Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,80 Ft
Euró
385,75 Ft
Font
450,66 Ft
Bitcoin
67,237 $

Vádemelés egy kegyetlen nevelőszülő ellen, aki alkalmanként még az ételt is megvonta a gyerektől

Vádemelés történt egy kegyetlen nevelőszülő ellen, akinek hamarosan felelnie kell a tetteiért, amik súlyosak, különösen egy gyerekkel szemben.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

A vádirat szerint az ügyben érintett nő a két vér szerinti gyermeke mellett nevelőszülőként gondozott egy szülői felügyelet nélkül maradt ikerpárt. Egy ötéves kisfiúról és kislányról van szó, akik sajnálatos módon rossz helyre kerültek.

Kiderült, hogy a vádlott 2019 februárjától több mint egy éven át rendszeresen bántalmazta, sanyargatta a speciális nevelést igénylő kisfiút, akit az ő gondozására bíztak. Nem egyszer állította sarokba a kisgyereket, vagy térdepeltette, ütötte arcon, és alkalmanként még az ételt is megvonta tőle. Soron kívül Robert Fico már képes kommunikálni, folyamatosan javul az állapota

A nő az egyik esetben olyan erővel ütötte meg a gyermek arcát, hogy ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett. Szerencsére az óvónők észlelték ezt, és jelentést tettek a gyermekvédelemnél, akik azonnal megvonták a felügyeletet, mindkét gyerek esetében.

A vádlott, mint a kiskorú sértett nevelésére és felügyeletére köteles személy, a gyermek sérelmére elkövetett cselekményeivel ezen feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegte és ezzel a kiskorú testi, erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette – olvasható a közleményben.

9 éves nevelt lányát erőszakolta meg egy férfi

A büntetlen előéletű nővel szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tettek indítványt. Emellett az ügyészség azt is indítványozta, hogy a bíróság tiltsa el a vádlottat bármely olyan foglalkozástól vagy egyéb tevékenységtől, amely tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.