Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

83 éves korában elhunyt Tina Turner

TÉMÁK:
#Halálhír
Hamburg, 2019. március 4. Tina Turner amerikai énekesnõ a Tina címû musical hamburgi premierjén 2019. március 3-án. A zenés mûsor a 79 éves Turner életét mutatja be az északnémet nagyvárosban és késõbb a New York-i Broadwayn színpadra állítva. A tizenkétszeres Grammy-díjas könnyûzenei elõadó fél évszázadon átívelõ karrierje alatt több mint 200 millió albumot adott el világszerte. MTI/EPA/David Hecker
Kult

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Rock ‘n Roll királynőjének halálhírét az énekesnő képviselői is megerősítették.

„Nagy szomorúsággal jelentjük be Tina Turner halálát. Zenéjével és az élet iránti határtalan szenvedélyével rajongók millióit varázsolta el világszerte, és a jövő sztárjait inspirálta” – írták az énekesnő képviselői.

Soron kívül Szoboszlai Dominikot berendelte a Lipcse vezetősége

„Ma egy kedves barátunktól búcsúzunk, aki a legnagyobb művét hagyja ránk: a zenéjét. Szívből jövő együttérzésünk a családjának szól. Tina, nagyon fogsz hiányozni nekünk” – tette közzé a közleményt a TMZ.

Az énekesnő 1939. november 26-án született a Tennessee-ben található Brownsville-ben, és már az ötvenes évek végén megcsillogtatta páratlan hangját. 1960-ban Tina Turner néven mutatkozott be a világnak, amikor későbbi férjével, Ike Turnerrel kiadták „A Fool in Love” című slágerüket.

A 60-as, 70-es években óriási sikereket arattak, végül 1976-ban elváltak férje erőszakossága miatt, Tina Turner pedig néhány filmszerepet követően a 80-as évekre világhírű szólóénekesnőként tért vissza. Csak az 1984-es Private Dancer című albumából 14 millió példány kelt el, az egy évvel később megjelenő What’s Love Got to Do with It lemezével pedig a Legjobb énekesnő és a Legjobb album Grammy-díját is elnyerte.

Tina Turnert, aki karrierjének fél évszázada során több mint 200 millió albumot adott el világszerte, összesen 25 Grammy-re jelölték, ebből 8 alkalommal kapta meg az elismerést, továbbá három Grammy Hall of Fame-díjat és egy Grammy-életműdíjat is magáénak tudhatott. A legendás énekesnő 2009-ben turnézott utoljára, 2019-ben bemutatták a róla szóló musicalt, melyet személyesen is megtekintett, majd 2021-ben jelent meg életrajzi filmje.

Tina Turner hosszan tartó betegséget követően, békésen hunyt el svájci otthonában, a Zürich melletti Kusnachtban.