Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

A 77 éves Donald Trump állítja, „jobb mentális állapotban van”, mint 20 éve

A volt amerikai elnök azt állítja, 77 évesen „szellemileg frissebbnek érzi magát”, mint 57 évesen.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Donald Trump szombaton kijelentette, „most frissebbnek érzi magát szellemileg, mint 20 évvel ezelőtt”, hozzátéve, hogy az elnökjelölteknek kognitív tesztet kellene végezniük. Trump e meglepő kijelentéseket Nikki Haley közelmúltbeli kijelentéseire vaálszul tette, aki a 81 éves Joe Biden és a 77 éves Trump korát és szellemi képességeit vonta kétségbe a közelmúltban.

A Reuters jelentése szerint Trump egy nevadai nagygyűlésen mondott beszédet, mivel nagyban folyik a republikánus elnökjelölti verseny a február 8-án az államban tartandó választási kampány előtt. Haley az elmúlt napokban azzal vádolta Trump volt republikánus elnököt, hogy zavarodott, és megkérdőjelezte, hogy ilyen idősen egyáltalán képes lenne-e ellátni az elnöki feladatokat. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Haley kijelentéseinek azonban van alapja, hiszen Trump az utóbbi időben elkövett több nyelvbotlást is: egy január 19-i beszédében összekeverte Haleyt Nancy Pelosi volt demokrata házelnökkel; olykor feltűnően furcsán alakítja a szavakat; de arra is volt már példa, hogy úgy beszélt, mintha Barack Obama volt demokrata elnök még hivatalban lenne.

Nem sokkal Trump beszéde után Haley megjelent egy dél-karolinai nagygyűlésen, s megismételte korábbi kijelentését, miszerint Trump az utóbbi időben „zavarodottnak” tűnt, és azt mondta, hogy ha kognitív tesztet akar csinálni, „nem okozhat neki gondot, hogy velem álljon egy vitapódiumra, mert ez a végső mentális kompetenciateszt bárki számára, aki az elnökválasztáson indul”.