Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,01 Ft
Euró
392,88 Ft
Font
457,06 Ft
Bitcoin
66,998 $

76. életévében elhunyt Gyenesei István, korábbi miniszter

Megyei elnök, országgyűlési és kaposvári önkormányzati képviselő, önkormányzati miniszter is volt korábban Gyenesei István, aki a 76. életévében hunyt el.

Fotó: liner.hu
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Gyenesei István egykor megyei elnök, országgyűlési és kaposvári önkormányzati képviselő, önkormányzati miniszter is volt, aki 2023 októberében jelentette be a közösségi oldalán, hogy betegséggel küzd. Az a betegség lett rajta úrrá, mely miatt néhány hónappal korábban amputálni kellett a jobb karját.

A kaposvarmost.hu azt írja, ritka kórral küzdött a volt miniszter, aki két hónappal azt követően hunyt el, hogy a Somogyért Egyesület január végén megtartotta tisztújító közgyűlését, melynek ideje alatt nyolcadik alkalommal is elnökké választották. Többek között Gyurcsány Ferenc felesége, Dobrev Klára is gyászolja az elhunyt politikust. Soron kívül Jelentős bővítés előtt állhat a Samsung gödi akkumulátorgyára

„Hiányozni fog a kedvességed, a jókedved, az optimizmusod. Kevés nálad kitartóbb embert ismertem. Jaj, István, olyan sok dolgod lett volna még! Nyugodj békében” – írta a Facebook oldalán. Gyenesei István 1973 és 1989 között volt tagja a Magyar Szocialista Munkáspártnak, mely egyen igen hosszú és aktív időszakot hozott számára.

1990-től, a 90-es évek legelejétől pedig a Somogy Megyei Közgyűlés tagjaként dolgozott, 5 évvel azután, hogy kinevezték a Somogy Megyei Tanács elnökének, és egyúttal az ország legfiatalabb tanácselnökének is mondhatta magát. A 2000-es éveken is aktív maradt, 2008-ban például Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök a kisebbségi kormánnyá átalakuló második Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterének jelölte.

Ugyan az Országgyűlés önkormányzati bizottsága nem támogatta a jelöltségét, Gyurcsány fenntartotta azt, így a köztársasági elnök kinevezte miniszternek. A 2009-ben létrejött Bajnai-kormányban viszont már nem kapott szerepet.

Így nullázta le az Arsenal a Chelsea-t a londoni derbin (videó)

A vártnál is simábban hozta az Arsenal a Chelsea elleni londoni derbin, szinte momentuma nem volt a vendégeknek.