Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,515 $

Három év alatt 72 milliárd liter szennyvizet pumpáltak a Temzébe

2020 óta legkevesebb 72 milliárd liter (!) szennyvíz került a Temzébe.

Fotó: Unsplash/María Is
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Guardian exkluzív jelentéséből derült ki, hogy a Thames Water 2020 óta legalább 72 milliárd liter szennyvizet pumpált a Temzébe, ami mintegy 29 ezer olimpiai úszómedencének felel meg.

A Thames Waternek a többi vízszolgáltatóhoz hasonlóan nincs jogi kötelezettsége jelenteni a kibocsátott szennyvíz mennyiségét, csak a kibocsátott órák számát. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

Aktivisták azonban rámutattak, ez az adat nem elegendő, mivel nem számszerűsíti megfelelően, hogy mennyi szennyvíz került Anglia folyóiba. A valós adatokra is csak a Liberális Demokraták által benyújtott környezetvédelmi információkérés nyomán derült fény, akik követelik, hogy a a vízszolgáltatók átláthatóbb adatokat szolgáltassanak a szennyvízkibocsátás kapcsán.

Tavaly legalább 14,3 milliárd liter szennyvíz került a Temzébe, a legrosszabb év pedig 2021 volt, amikor legalább 32 milliárd liter szennyvíz került bele: a legsúlyosabban érintett helyszín a Twickenham melletti Mogden volt, ahol 17,1 milliárd liter szennyvíz került a folyóba.

Ez pedig rendkívül komoly probléma, hiszen a területen természetvédelmi terület, ritka vadon élő állatok és olyan területek találhatók, ahol az emberek úsznak és csónakáznak.

22-szert szúrták meg a börtönben a közismert rendőrt

Összesen 22 szúrást kapott a börtönben az a rendőr, akit még George Floyd halála miatt ítéltek el.