Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,70 Ft
Euró
395,98 Ft
Font
468,80 Ft
Bitcoin
61,266 $

71 választási alkalmazott vesztette életét végkimerülésben Indonéziában

A legutóbbi választás egyetlen napig tartott, ám 71 ember életét követelte.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mast Irham
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Bloomberg azt írja, az indonéz kormány hivatalos közlése szerint 71 ember vesztette életét végkimerülésben a világ legnagyobb egynapos választását követően a múlt héten Indonéziában. Haszim Aszy’ari, az ország választási szervének elnöke hétfőn Jakartában tartott sajtótájékoztatóján azt is elárulta, hogy további mintegy 4000 ember – február 14. és február 18. között a február 14-i választások lebonyolításában való közreműködés nyomán – kimerültség miatt megbetegedett.

Noha rendkívül riasztóak ezek a számok, Indonéziában sajnos mondhatni megszokottá váltak a választások idején való halálesetek: idén annak ellenére követelte több mint 70 ember életét a választás, hogy a kormány korhatárt szabott meg az önkéntesek számára, és egészségügyi ellenőrzéseket írt elő, miután a 2019-es voksolást követően több mint 500 szavazóhelyiségben dolgozó munkatárs vesztette életét. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

A múlt heti, mintegy hat órán át tartó voksoláson összesen 5 millió fizetett önkéntes dolgozott országszerte 800 ezer szavazófülkében, melyre több mint 200 millió állampolgár volt regisztrálva, hogy leadja szavazatát az elnök, az alelnök és a törvényhozók megválasztására országos és helyi szinten egyaránt.

Ugyanakkor azt is fontos megjegyezni, hogy Indonéziában a szavazási folyamat lebonyolítása éjjel-nappal tartó munkát igényel a több száz papíralapú szavazólap kiosztása, megszámlálása és jelentése miatt, ami a szavazófülkék bezárása után akár több mint 12 órán át is eltarthat. Az indonéz választás hivatalos eredményeit március 20-ig fogják kihirdetni.