Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,35 Ft
Euró
388,19 Ft
Font
456,46 Ft
Bitcoin
67,425 $

Pár nap alatt 700 ezret sikkasztott el egy kaposvári futár

Trükkösen akart meggazdagodni, lebukott.

...svg content...Fotó: Unsplash/Claudio Schwarz
Epic

Takács Petra

Szerkesztő

A Somogy Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás várhat arra a kaposvári futárra, aki elsikkasztotta az utánvétes csomagok ellenértékét, ezzel pedig pár nap leforgása alatt közel 700 ezer forintot zsebelt be.

A vádirat szerint a férfi, aki Ausztriában kiszabott börtönbüntetéséből 2022-ben szabadult, 2023 novemberében az egyik csomagküldő szolgálat kaposvári depójában dolgozott futárként. Pénzszerzés céljából elhatározta, hogy az ügyfeleknek sikeresen kézbesített, készpénzzel kifizetett utánvétes csomagok vételárát megtartja magának. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

A sikkasztást pedig oly módon próbálta leplezni, hogy a kézbesített csomagok vonalkódos címkéit a kézbesítés előtt lefényképezte, kinyomtatta, majd azokat az általa összeállított értéktelen csomagokra ragasztotta fel, amiket kézbesítetlenként visszavitt a munkáltató telephelyére.

Az előre kitervelt módszerrel végül a futár néhány nap alatt az utánvétes csomagok ellenértékéből közel 700 ezer forintot sikkasztott el, valamint hat kézbesítési címkét hamisított meg.

A férfi végül úgy bukott le, hogy az egyik vásárló a vádlott által ténylegesen kézbesített csomaggal kapcsolatosan panaszt tett, illetve a depóba visszavitt csomagokon végzett ellenőrzés során a munkáltató észlelte, hogy a férfi által kézbesítésre átvett, majd visszavitt csomagok súlya nem egyezik meg.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.