Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
347,48 Ft
Euró
378,15 Ft
Font
441,56 Ft
Bitcoin
39,438 $

Legkevesebb 7 civil életét vesztette, miután felrobbant egy kisbusz Afganisztánban

Legkevesebb 7 halálos áldozatról és 20 sérültről tudni.

Fotó: MTI/EPA
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP a helyi hatóságok közlése nyomán számolt be arról, hogy eddig ismeretlen okokból felrobbant egy kisbusz Afganisztánban fővárosában, Kabulban, egy többségében síita muzulmánok lakta negyedben, melynek következtében legkevesebb 7 ember életét vesztette, 20 pedig megsérült.

Alig pár héten belül ez már a második robbanás volt a térségben. Khalid Zadran rendőrségi szóvivő az incidens után nem sokkal további részletekkel szolgált, s megosztotta, a robbanás a város nyugati részén, Dashti Barchi körzetében történt, melynek oka egyelőre ismeretlen. Soron kívül Megvannak a nyerőszámok, óriási volt a tét az Ötöslottón

A támadásért senki sem vállalta azonnal a felelősséget, ám az elmúlt időszakban az Iszlám Állam csoport egyik tagszervezete a múltban síita iskolákat, kórházakat és mecseteket vett célba ugyanebben a térségben, így sokan azt feltételezik, ez a robbanás is hozzájuk köthető.

Október végén a militáns csoport vállalta a felelősséget egy Dasht-e-Barchiban elkövetett támadásért, melyben legkevesebb 4 ember meghalt, s mintegy 7 másik súlyosan megsebesült. A csoport akkor azt közölte, „sikerült egy robbanószerkezettel ellátott bőröndöt hagyni egy síita gyülekezőhelyen”, amit aztán felrobbantottak.