Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
445,53 Ft
Bitcoin
23,007 $

Orosz védelmi minisztérium: 63 orosz katona halt meg egy ukrán csapásban

Fotó: MTI/AP/Libkos
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint 63 orosz katona vesztette életét, amikor az ukrán erők csapást mértek a jelenleg orosz megszállás alatt álló donyecki Makijivkára.

A Sky News az orosz védelmi minisztérium jelentése nyomán számolt be arról, hogy 63 orosz katona vesztette életét, miután az ukrán erők rakétacsapást intéztek a jelenleg orosz megszállás alatt álló donyecki területen fekvő Makijikva ellen, ahol az oroszok ideiglenes szálláshelyet hoztak létre.

Soron kívül Évente 200 milliárdba kerül az elhízás a magyar egészségügy számára

Az orosz védelmi minisztérium közlése szerint Ukrajna összesen hat darab HIMARS rakétát lőtt ki, melyek közül az oroszok állítása szerint kettőt megsemmisítettek az orosz légvédelmi rendszerek.

Eközben Ukrajna arról számolt be, hogy a Makijivka elleni rakétacsapásuk következtében akár 400 orosz katona is meghalhatott: ukrán tisztviselők több felvételt is a Sky News rendelkezésére bocsátottak, melyek egy makijivkai szakképző iskolához geolokalizált, romokkal borított helyszínt mutattak.

Daniil Bezsonov, az oroszok által a megszállt Donyeck területére beiktatott egyik magas rangú tisztviselő közölte, hogy a rakéta újév napján két perccel éjfél után csapódott be Makijivka városába.

Noha mostanra megerősítették közel 70 orosz katona halálát, korábban az oroszok állították, “a veszteségekről szóló jelentések túlzóak”, továbbá, hogy több tucatnyi orosz újonc katona halt meg az ukrán csapásban.