Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,48 Ft
Euró
394,20 Ft
Font
461,62 Ft
Bitcoin
63,176 $

Több mint 6 milliós bírságot szabott ki a Rádió 1-re az NMHH

A Rádió 1 „Balázsék” című műsorszáma a hatóság szerint ismételten megsértette a médiatörvény kiskorúakat védő rendelkezéseit.

Fotó: Facebook/Balázsék oldala
TV

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa a friss közleménye szerint a kiskorúak védelme szempontjából kifejezetten aggályosnak találta, hogy a Rádió 1 „Balázsék” című műsorszámának tavaly október 26-án sugárzott adásában „pozitív viselkedésformaként mutatták be a kábítószer-fogyasztást, ellenpontozás vagy kritika nélkül”.

Az NMHH úgy ítélte meg, hogy „nem ez volt az egyetlen kifogásolható szegmense a „Balázsék” aznapi adásának”, ugyanebben a műsorszámban ugyanis „azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek”. Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

A téves korhatári besorolás, a klasszifikációs rendelkezések megsértése miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 6 150 000 forint bírsággal sújtotta a Rádió 1-et, továbbá kötelezte a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére is. Mindemellett a jogsértés ismételtsége miatt 150 ezer forint bírságot is kapott a médiaszolgáltató vezető tisztségviselője.

Az NMHH Médiatanácsa a február 27-i ülésén azt is megállapította, hogy a Cegléd Rádió 2023. november 21–27. között megsértette a szerződéses vállalásait azzal, hogy nem tett közzé megfelelő mennyiségű közszolgálati, továbbá a helyi közélettel foglalkozó, illetve a mindennapi életet segítő műsorszámot. Az Alföld Kapuja Rádió ezért 50 ezer forintos bírságot kapott, továbbá a jogsértés tényéről szóló közleményt is közzé kell tennie.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.

Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

Azt követően, hogy Irán támadást indított Izrael ellen, az a döntés született, hogy magasabb fokozatra emelik a terrorkészültséget Magyarországon.

Botka László újra indul a szegedi polgármesteri posztért

Immáron 22 éve annak, hogy a szegedi összefogás sikeresen vezeti a várost, ezt kívánják folytatni a szegediek felhatalmazásával.