Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

6 ember meghalt egy palesztin menekülttáborban történt összecsapásban Libanonban

Legkevesebb 6 ember életét vesztette, további 7 ember pedig megsérült a Fatah és az iszlamisták közötti erőszakos összecsapás nyomán.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Mohamed Szaber
Közel-Kelet
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Guardian a palesztin tisztviselők vasárnapi közlése nyomán számolt be arról, hogy legkevesebb 6 ember életét vesztette, 7 pedig megsérült, miután Libanon legnagyobb palesztin menekülttáborában, a déli Szidón kikötőváros közelében összecsapott egymással a Fatah és az iszlamisták.

Az UNRWA, az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezete is megerősítette a halálos áldozatok számát, a libanoni állami Nemzeti Hírügynökség pedig megosztotta, hogy a hét sérült között két gyermek is van. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Egy, a neve elhallgatását kérő palesztin tisztviselő megosztotta, a harcok azután törtek ki, hogy egy ismeretlen fegyveres megpróbálta megölni Mahmúd Khalil iszlamista harcost, ehelyett azonban megölte egyik társát.

Nem sokkal később iszlamista fegyveresek nyitottak tüzet egy Fatah-csoporthoz tartozó palesztin katonai tábornokra és három kísérőjére, akik egy parkolóban sétáltak. Vasárnap a csoportok rohamlövegekkel, kézigránátokkal és rakétavetőkkel folytatták az összecsapást.

Szidónban a tábor közelében élő emberek közül néhányan elmenekültek otthonukból, amikor lövedékek csapódtak az épületekbe, melyek betörték az ablakokat. A helyi kórház eközben mind a személyzetet, mind a betegeket evakuálta az épületből.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Lezuhant a Gazprom egyik utasszállító repülője Moszkva közelében

Tesztrepülés közben lezuhant egy Szuhoj utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet sorsa egyelőre ismeretlen.