53 ember vesztette életét egy busz és egy üzemanyag-szállító teherautó ütközése során Kamerunban

not image

Borbély Fanni

2021.január.27 - 15:32

Kamerun nyugati részén történt a tragikus baleset, melyben egy busz és egy üzemanyag-szállító teherautó ütközött össze, a szörnyű balesetben pedig 53 ember vesztette életét, miután mindkét jármű kigyulladt.

A helyi hatóság közlése szerint a 70 férőhelyes busz hajnali 3 óra 30 perc környékén frontálisan ütközött a teherautóval Kamerun közép-nyugati részén, a dschangi szikla közelében.

A keletkezett tűz oly mértékben pusztított, hogy az elhunytak azonosíthatatlanul összeégtek a tragikus balesetben. A sokkoló tragédia következményeképp összesen 29 ember szenvedett súlyos égési sérüléseket, ugyanis az ütközés olyan kontrollálhatatlan tüzet okozott, mely szinte azonnal felemésztette a buszt, és a teherautót is.

A helyi hatóság szerint a köd okozhatta a balesetet, egy előzetes vizsgálat során pedig megállapították, hogy a teherautónak fékproblémája volt. Az RT azt írja, a területi kormányzó közleményében elmondta, a teherautó sofőrje illegálisan szállított üzemanyagot, valamint a jármű vezetője a baleset bekövetkezte után elmenekült a helyszínről.