Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,71 Ft
Euró
393,25 Ft
Font
467,95 Ft
Bitcoin
65,428 $

50 éve nem volt olyan heves esőzés Ausztráliában, mint most

Emberek ezreit kellett evakuálni Ausztrália legnépesebb államában, Új-Dél-Walesben, miután olyan heves esőzések érték el a térséget, melyek súlyos áradásokat okoztak, erre pedig már 50 éve nem volt példa az országban.

...svg content...Fotó: Flickr/NASA Goddard Photo and Video
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Gladys Berejiklian, Új-Dél-Wales miniszterelnöke elmondta, hogy Ausztráliában a legnépesebb, 8 millió fős lakosságú államban a vártnál rosszabb volt az esőzés, különösen Sydney északnyugati részén fekvő alacsony fekvésű területeken.

Az áradás teljes ellentétben áll a pusztító bozóttüzekkel, amelyek 2019 végén és 2020 elején sújtották Ausztráliát, amikor szárazföldi területeinek közel 7 százaléka teljesen leégett. Soron kívül Ugrott a gyermekbántalmazó karateedző egyik legértékesebb díja

Az árvízkockázatra és az evakuálásra vonatkozó figyelmeztetések kb. 13 területen voltak érvényben Új-Dél-Walesben, beleértve a Huntert, Ausztrália egyik legnagyobb borvidékét.

A meteorológusok szerint a zápor vasárnap hátralévő részében is folytatódni fog, egyes területeken várhatóan akár 200 milliméter eső is előfordulhat az országban.

A sürgősségi szolgálatok a csütörtöki esőzések kezdete óta mintegy 6000 segítségkérésre reagált, melyek közül csaknem 700 közvetlen árvízmentési kérelem történt.

A szélsőséges időjárás hatással volt az ausztrál koronavírus-vakcina szállításra is, megzavarva az ország azon terveit, hogy az első adagokat csaknem 6 millió embernek juttassa el a következő hetekben.

Párizsi olimpia: 75 ezer katona és rendőr, 44 ezer sorompó és útlezárások tömkelege

Párizs utcáin rekordszámú rendőr és katona járőrözik, miközben a város a 2024-es nyári olimpiai játékok megnyitójára készül.