Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,31 Ft
Euró
392,84 Ft
Font
459,13 Ft
Bitcoin
62,252 $

5,1-es erősségű földrengés rázta meg Törökország északnyugati részét

Egy közepes erősségű földrengés rázta meg hétfőn Törökország északnyugati részét.

Fotó: Depositphotos A kép illusztráció.
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a török katasztrófavédelmi ügynökség arról számolt be, hogy egy 5,1-es, közepesen erős földrengés rázta meg az ország északnyugati részét, melynek következtében a megrémült lakosok az utcára vonultak.

Egyelőre sem sérültekről, sem pedig jelentősebb károkról nem érkezett jelentés a török hatóságok részéről. Soron kívül Tavaszias időben rendezik a téli Balaton-átúszást

A török katasztrófavédelmi ügynökség, az AFAD közlése szerint az 5,1-es erősségű földrengés középpontja a Márvány-tengeren, a Bursa tartománybeli Gemlik városánál volt, s helyi idő szerint 10:42-kor következett be, mintegy 9 kilométeres mélységben.

A HaberTurk televízió értesülései szerint a földrengést Isztambulban és más közeli régiókban is érezni lehetett, ahol az emberek félelmükben elhagyták otthonaikat és irodáikat.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, februárban 7,8-as erősségű földrengés pusztított 11 déli és délkeleti török tartományban, valamint Észak-Szíria egy részén. Törökországban több mint 50 ezer ember vesztette életét.