Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,66 Ft
Euró
392,69 Ft
Font
464,56 Ft
Bitcoin
55,006 $

4635-tel nőtt a fertőzöttek száma Spanyolországban, ami a legtöbb az elmúlt egy hét során

Kilábaló félben van Spanyolország a koronavírus-járványból, legalábbis az eddigi tendenciák ezt mutatták, hiszen folyamatosan csökkent a napi új fertőzöttek és halálos áldozatok száma, azonban a tegnapi nap folyamán egy újabb ugrás volt megfigyelhető.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A spanyol egészségügyi minisztérium adatai szerint az elmúlt 24 órában összesen 4635 új COVID-19 megbetegedést vettek nyilvántartásba, amivel összesen így 213 024 fertőzöttje van az országnak. A halálos áldozatok száma 440-nel nőtt, ami meghaladja a szerdai emelkedést, így összesen 22 157-en hunytak el a járvány következtében, emellett majdnem 90 ezer ember felépült a vírusból.

Szerdán a parlament jóváhagyta a spanyol kormánynak, hogy kiterjesszék az országos veszélyhelyzetet két héttel, egészen május 9-ig. Spanyolország miniszterelnöke, Pedro Sanchez már jelezte, hogy a közeljövőben fokozatosan megkezdik a korlátozások csillapítását, mivel stabilizálódni látszik a tendencia a megbetegedések és a halálozások terén. Soron kívül Elrendelte a Kúria a főpolgármester-választás szavazatainak teljes újraszámlálását

Miközben a kormány folyamatosan igyekszik megtalálni az egyensúlyt a közegészségügyi kockázatkezelés és a gazdasági élet helyreállítása között, nagyban nehezíti a munkáját, hogy időnként hiányos vagy pontatlan adatokkal kell dolgozniuk, például ott az idősotthonok helyzete, ahonnan számos halálesetet és fertőzést nem vettek nyilvántartásba.

A New York Times ezen a héten publikált kutatásában, amiben 11 országot és több nagyobb várost vizsgáltak, Spanyolországot nevezte meg, mint olyan ország, ahol a legtöbb megmagyarázatlanul maradt tömeges halálozás történt.

A szükségállapot ellenére nem emelték törvényi szintre, hogy az elhunytaknál haláluk után mintavételt hajtsanak végre, még abban az esetben sem, ha a koronavírus tüneteit produkálták. Több temetkezési vállalat szerint számtalan vírushalál regisztrálatlan marad egyes régiókban.

A kormány a korlátozások enyhítését ezen a hétvégén kezdi meg azzal, hogy a gyermekeket mostantól utcára engedik felnőttek kíséretében. A program részleteit később mutatják be, azonban többekben aggodalom merült fel, hogy az intézkedések túl korai lazítása a járvány esetleges fellángolásához vezethet.

Eközben kiderült, hogy az idős betegek különös tüneteket is produkálhatnak:

https://liner.hu/orvosok-szerint-az-idos-covid-19-betegek-szokatlan-tuneteket-produkalnak/

A baloldali összefogás sikerével zárult a francia választások második fordulója

A vasárnapi nemzetgyűlési választások második fordulójában a baloldali koalíció megelőzte Emmanuel Macron pártszövetségét, de nem szerzett abszolút többséget.