Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
352,97 Ft
Euró
381,78 Ft
Font
444,85 Ft
Bitcoin
43,375 $

30 évet töltött a halálsoron Texasban, kivégezték az elítéltet

Fellebbezett ugyan a kivégzés ellen, ám azt elutasították.

Fotó: Depositphotos
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI beszámolója szerint csütörtökön kivégeztek egy 53 éves amerikai elítéltet Texasban, aki több mint 30 évet töltött a halálsoron. Brent Brewer ugyan fellebbezett a kivégzés ellen, ám azt kedden elutasította a texasi fellebbviteli bíróság.

A texasi hatóságok közleményben tudatták, Brent Brewert helyi idő szerint csütörtökön 18 óra 38 perckor nyilvánították halottnak. A férfi ügyvédei azzal érveltek a halálos ítélet végrehajtása ellen, hogy azt egy pszichiátriai szakértő vallomása alapján hozták meg anélkül, hogy személyesen megvizsgálta volna Brewert, és annak ellenére, hogy a börtönben „példásan” viselkedett. Soron kívül Január elsejétől emelkedik a nyelvvizsga-támogatás összege

Az ügyvédek azzal is érveltek, hogy az esküdtszék egyik tagját, aki az életfogytiglan mellett akart szavazni, megtévesztették a bíróság utasításai. Brewert még 1991-ben ítélték halálra a 66 éves Robert Laminack meggyilkolásáért, aki az autójával felvette Brewert és barátnőjét, Krystie Lynn Nystromot 1990-ben.

A férfit hátba szúrták, a pár elmenekült a helyszínről az áldozat 140 dollárt tartalmazó pénztárcájával. A következő években azonban több fordulat is történt az ügyben: az 1991-ben kiszabott halálos ítéletet ugyanis az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hatályon kívül helyezte 2007-ben, csakhogy 2009-ben egy új eljárás során helybenhagyta a pszichiáter szakértő vallomása alapján.

Később ezt a texasi bíróságok később megbízhatatlannak ítélték annak megállapításában, hogy ő, vagy barátnője, Nystrom követte-e el a bűncselekményt.