Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

3.8 millió dollárt fizet a Google a nőket és ázsiaiakat diszkrimináló gyakorlatai miatt

not image

Kornis Vivien

2021. február 4. - 15:07

Tagadja a technológiai óriásvállalat a vádakat, mégis fizet. 3.8 millió dollárt fizet a Google, miután felmerült az ázsiaiakkal és a nőkkel szembeni diszkriminációjuk gyanúja.

Mind a fizetési különbségek, mind a felvételi eljárás során hátrány érhette a cég nő és ázsiai származású dolgozóit. Több mint 5500 munkavállaló és a cégnél állásra pályázó jut majd hozzá a pénzhez a Google kaliforniai és Washington állambeli irodáiból, derül ki az Egyesült Államok Munkaügyi Hivatalának hétfő esti nyilatkozatából.

Soron kívül Továbbra sem kapják meg a támogatást a független benzinkutak, elkerülhetetlennek tűnik a sztrájk

Az ABC News értesülései szerint a Google azonban, annak ellenére, hogy beleegyezett a 3.8 millió dolláros kifizetésbe, tagadja, hogy törvénytelenül járt volna el az érintettekkel kapcsolatban.

A végösszegből több mint 1.3 millió dollár kerül olyan mérnöki pozícióban dolgozó nőkhöz, akik fizetésbeli megkülönböztetéssel vádolják a céget és 1.2 millió dollár olyan nőkhöz és ázsiai származású jelentkezőkhöz, akiket végül nem vett fel a vállalat.

A Munkaügyi Hivatal hozzátette, hogy a szerződésmegfeleléssel foglalkozó szövetségi részlegük a cég több irodájában is sikeresen azonosította a női munkavállalókat érintő fizetésbeli hátrányos megkülönböztetést és a vállalat négy kirendeltségében tapasztalt nagy eltérést a felvettek között, diszkriminálva ezzel a női és az ázsiai származású jelentkezőket.

A Google egyik szóvivője szerint a cég elégedettségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy sikerült megoldást találniuk a problémára és belső nyomozást indítanak a fizetésbeli különbségek felderítésének érdekében az elmúlt 8 év adatai alapján.

Elon Musk gamerré drótozta egy majom agyát

A techóriás vállalta, hogy a kifizetések mellett 1.25 millió dollárt szervez át arra, hogy a következő 5 évben javítson a mérnöki pozícióban dolgozó munkavállalók béregyenlőségi helyzetén. A szóvivő hozzátette, a Google továbbra is elkötelezett a sokféleség és méltányos bánásmód mellett.