Clouds
21 Budapest
Dollár
353,68 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
432,36 Ft
Bitcoin
23,675 $

24 napig ketchupon élt egy Karib-tengeren sodródó férfi

Fotó: Unsplash/Erik Mclean
Epic
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A férfit a Karib-tengeren sodródva találták meg, miután a “segítség” szót véste vitorlása oldalába.

A CNN számolt be annak a férfinak a meghökkentő történetéről, aki 24 napon át vesztegelt a nyílt vízen, a több mint három hét alatt pedig csak ketchupot fogyasztott.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

A kolumbiai haditengerészet csütörtöki közleményében osztotta meg, hogy a 47 éves Elvis Francois-t a kolumbiai Puerto Bolívartól 120 tengeri mérföldre északnyugatra találták meg, miután egy repülőgép pilótája meglátta a bajba jutott férfi által a vitorlás hajótestébe vésett “segítség” szót.

Francois a kolumbiai hadsereg által készített felvételen azt mondta:

“Nem volt élelmem. Csak egy üveg ketchup volt a hajón, fokhagymapor és Maggi (húsleveskocka), úgyhogy összekevertem egy kis vízzel.”

A dominikai férfi megosztotta, hogy decemberben javításokat végzett hajóján, Saint Martin szigetének hollandiai része közelében, ám hirtelen nagyon rosszra fordult az időjárás, őt pedig hajójával együtt a nyílt vízre sodorta a vihar.

Elmondása szerint annak ellenére, hogy saját hajója van, nem tudta, hogyan kell navigálni a tengeren, ennek okán pedig képtelen volt visszamanőverezni hajóját a partra. A férfi 24 napon át vesztegelt a nyílt vízen, kimentése után pedig Cartagena kikötővárosába szállították, ahol orvosi ellátásban részesült, majd később átadták a bevándorlási hatóságoknak, hogy hazatérhessen.