Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Több mint 2200 év börtönbüntetést szabtak ki a coloradói mészárlás kapcsán

Egy coloradói LMBTQ+ szórakozóhelyen történt lövöldözés elkövetőjét több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélték, miután számos vádpontban is bűnösnek vallotta magát.

...svg content...Fotó: Usplash/Emiliano Bar
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az elkövető 2022 novemberében öt embert megölt és 19-et megsebesített a Colorado Springs városában található meleg, leszbikus és transznemű közösség körében népszerű szórakozóhelyen.

A 24 éves elkövető a nyomozás adatai szerint további több tucat embert is megpróbált meggyilkolni. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma januárban gyűlölet-bűncselekménnyel és lőfegyverrel kapcsolatos vádakat emelt az elkövető ellen, aki a halálbüntetés elkerülése érdekében bűnösnek vallotta magát. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

A terve bejött, a minisztérium végül eltekintett a halálbüntetés kiszabásától, ám az egyezséget még a bíróságnak is jóvá kell hagynia. Az elkövető nem binárisként azonosítja magát, vagyis saját bevallása és érzése szerint nem tartozik egy meghatározott nemhez sem, ám a coloradói bíróságot ez nem különösebben érdekelte, ugyanis gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt már több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélte.

További életfogytiglani börtönbüntetéseket is kaphat

Amennyiben a bíró elfogadja az Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodást, az elkövető még további életfogytiglani börtönbüntetéseket is kaphat. Az amerikai igazságszolgáltatási rendszerben egyébként nem szokatlanok a rendkívül hosszú, gyakran az elítélt halálán is túlmutató börtönbüntetések, amiknek az elrettentés és a bűncselekmény súlyosságának szimbolikus hangsúlyozása.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az Igazságügyi Minisztérium januári közleménye szerint a támadás szándékos és rosszindulatú volt, valamint a szórakozóhely látogatóinak „tényleges vagy vélt szexuális irányultsága és nemi identitása” alapján követték el.

Az elmúlt években számos támadás történt LMBTQ szórakozóhelyek ellen az Egyesült Államokban, 2016-ban egy fegyveres 49 embert ölt meg és 53-at sebesített meg egy orlandói meleg szórakozóhelyen, miután az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozott.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.