Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,791 $

Több mint 2200 év börtönbüntetést szabtak ki a coloradói mészárlás kapcsán

Egy coloradói LMBTQ+ szórakozóhelyen történt lövöldözés elkövetőjét több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélték, miután számos vádpontban is bűnösnek vallotta magát.

...svg content...Fotó: Usplash/Emiliano Bar
Észak-Amerika

Kiss László

Szerkesztő

Az elkövető 2022 novemberében öt embert megölt és 19-et megsebesített a Colorado Springs városában található meleg, leszbikus és transznemű közösség körében népszerű szórakozóhelyen.

A 24 éves elkövető a nyomozás adatai szerint további több tucat embert is megpróbált meggyilkolni. Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma januárban gyűlölet-bűncselekménnyel és lőfegyverrel kapcsolatos vádakat emelt az elkövető ellen, aki a halálbüntetés elkerülése érdekében bűnösnek vallotta magát. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

A terve bejött, a minisztérium végül eltekintett a halálbüntetés kiszabásától, ám az egyezséget még a bíróságnak is jóvá kell hagynia. Az elkövető nem binárisként azonosítja magát, vagyis saját bevallása és érzése szerint nem tartozik egy meghatározott nemhez sem, ám a coloradói bíróságot ez nem különösebben érdekelte, ugyanis gyilkosság és gyilkossági kísérlet miatt már több mint 2200 év börtönbüntetésre ítélte.

További életfogytiglani börtönbüntetéseket is kaphat

Amennyiben a bíró elfogadja az Igazságügyi Minisztériummal kötött megállapodást, az elkövető még további életfogytiglani börtönbüntetéseket is kaphat. Az amerikai igazságszolgáltatási rendszerben egyébként nem szokatlanok a rendkívül hosszú, gyakran az elítélt halálán is túlmutató börtönbüntetések, amiknek az elrettentés és a bűncselekmény súlyosságának szimbolikus hangsúlyozása.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Az Igazságügyi Minisztérium januári közleménye szerint a támadás szándékos és rosszindulatú volt, valamint a szórakozóhely látogatóinak „tényleges vagy vélt szexuális irányultsága és nemi identitása” alapján követték el.

Az elmúlt években számos támadás történt LMBTQ szórakozóhelyek ellen az Egyesült Államokban, 2016-ban egy fegyveres 49 embert ölt meg és 53-at sebesített meg egy orlandói meleg szórakozóhelyen, miután az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozott.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.