Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,053 $

2026-ban jön a 48 csapatos világbajnokság, kijelölték a helyszíneket

Bővül a résztvevők és a rendező országok száma is.

Fotó: Twenty20
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az már korábban eldőlt, hogy négy év múlva 16 csapattal több indulhat a labdarúgó-világbajnokságon, a rendező városokat viszont még csak most jelentették be. A torna csaknem százéves története során először lesz ilyen népes a mezőny, ehhez pedig minden eddiginél több helyszínt jelöltek ki a szervező országok részéről, ezeket hozták most nyilvánosságra.

Három ország 16 városa adhat helyet az USA, Mexikó, valamint Kanada közös rendezésű világbajnokságának. Az Egyesült Államokból 11 város – Atlanta, Boston, Dallas, Houston, Kansas City, Los Angeles, Miami, New York/New Jersey, Philadelphia, San Francisco és Seattle –, Kanadából Toronto és Vancouver, Mexikóból pedig Guadalajara, Mexikóváros és Monterrey rendezhet mérkőzéseket – írta meg az Index. Soron kívül Súlyos mentőautó-baleset történt Budapesten

Az Egyesült Államoknak és Mexikónak már van tapasztalata a rendezés terén, előbbi 1994-ben, utóbbi pedig 1970-ben és 1986-ban volt házigazdája labdarúgó-világbajnokságnak, Kanada viszont először ad otthont vb-meccseknek.

Nem csupán a résztvevők számát, de a lebonyolítási rendszert is érintik a változtatások, a 2026-os torna ugyanis már háromcsapatos csoportokkal rajtol, melyekből az első kettő jut a kieséses szakaszba.

A négy év múlva esedékes világbajnokságon összesen 80 mérkőzést játszanak le. Ami a selejtezőket illeti, Európából az eddigi 13 csapat helyett 16 kvalifikálhatja magát a tornára, ebből két helyet interkontinentális pótselejtezőket követően osztanak ki.

Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Liverpool kispadján

Szoboszlai Dominik és csapattársai holland edző irányítása alatt készülhetnek a következő szezonban.