Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,33 Ft
Euró
396,13 Ft
Font
475,44 Ft
Bitcoin
65,176 $

2026-ban Magyarország rendezi a szkander Európa-bajnokságot

Most szombaton pedig a szkander világkupát rendezik meg Fóton.

...svg content...Fotó: Wikimedia Commons/Tino.morales A kép illusztráció.
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az MTI tájékoztatása szerint a szombati napon a fóti Phoenix Sportcsarnok ad otthont a XX. Judgement Day szkander világkupának, mely az egyik legkiemelkedőbb esemény a sportág nemzetközi színterén.

Az eseményről Csabai Attila, a Magyar Szkander Szakszövetség elnöke, valamint a nemzetközi és európai szövetség alelnöke beszélt a sajtótájékoztatón, ahol bejelentette, hogy Magyarország 2026-ban megrendezheti az Európa-bajnokságot is. Soron kívül Olajszennyezés Kiskunmajsánál: reagált a Mol

Az elnök az idei világkupát az eddigi legkiemelkedőbb magyarországi eseményként jellemezte, ahol 22 ország 400 sportolója méri össze erejét, mind jobb, mind bal kézzel. Magyarországot 130 férfi és 40 női szkanderes képviseli, akiktől a nemzetek közötti csapatverseny megnyerését várják, különösen a pozsonyi Európa-bajnokságon elért 35 érem után.

Assen Hadjitodorov, a Szkander Világszövetség elnöke hangsúlyozta, a sportág jelentős fejlődést mutatott a koronavírus-járvány óta, különösen a versenyzők számának növekedésében. E pozitív tendencia leginkább a junior és a para kategóriákban figyelhető meg.

A versenyek szombaton 10 órakor kezdődnek a junior és masters kategóriákkal, majd a felnőtt és para sportolók is színpadra lépnek. Rausch Tamás, a hazai szövetség főtitkára kiemelte, ez lesz az utolsó előtti egynapos világkupa Magyarországon, mivel a 2026-os Európa-bajnokság már többnapos lesz az egyre növekvő érdeklődés miatt.