Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,07 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,02 Ft
Bitcoin
63,551 $

2025-ben újra Budapestre látogat az Iron Maiden

Hatalmas koncert van készülőben az új turnén!

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Luis Ramírez
Kult
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jövőre újra Budapesten koncertezik az Iron Maiden. A legendás brit rockzenekar 2025. május 27-én lép fel a Budapest Sportarénában, a Run For Your Lives című világkörüli turné első európai állomásaként.

Az együttes ezen a koncertsorozaton korai éveik ikonikus dalait adja elő, a zenekar 50. évfordulójának tiszteletére – jelentette be a szervező Live Nation csütörtökön az MTI-nek. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A turné Budapest után további 27 helyszínen folytatódik Európában, stadionokban, fesztiválokon és arénákban. Az Iron Maiden a fellépéseken pályafutásuk első kilenc stúdióalbumáról válogatott dalokat játszik, az 1980-as debütáló Iron Maiden lemeztől egészen az 1992-es Fear of the Dark-ig.

Az együttes különleges programot ígér: számos olyan dalt előadnak, melyek évek óta nem szerepeltek a setlistben, és lesznek olyanok is, melyeket valószínűleg soha többé nem hallhatunk élőben. A koncert előzenekara, így Budapesten is, az amerikai Halestorm lesz. Az Iron Maiden most is aktív, jelenleg The Future Past nevű turnéjukon járják a világot, miközben már készülnek a jubileumi koncertsorozatra.

Az Iron Maiden legutóbb 2022-ben lépett fel Magyarországon, a Groupama Arénában, míg Bruce Dickinson, az együttes frontembere idén júniusban szólóban adott koncertet a Barba Negrában. Első magyarországi fellépésük 1984-ben volt, amikor az egykori Budapest Sportcsarnok parkolójában mintegy 50 ezer rajongó előtt játszottak.