Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,11 Ft
Euró
394,71 Ft
Font
468,93 Ft
Bitcoin
62,231 $

2025-ben már 820 ezer forintra nő a pedagógus átlagbér

A magyar kormány a Kormányinfó alatt jelentette be, hogy folytatják a béremeléseket, többek között a pedagógusok körében.

...svg content...Fotó: Borítékot osztanak ki a matematika írásbeli érettségi vizsgán a gyõri Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégiumban 2024. május 7-én. MTI/Krizsán Csaba
Belföld
Author image

Takács Petra

Szerkesztő

Gulyás Gergely miniszter jelentette be, hogy folytatják a pedagógusok béremelését, amit három ütemben visznek véghez. 2025-ben a diplomás átlagbér bruttó 1 millió 25 ezer forint lesz, mely miatt a pedagógusok átlagbére 820 ezer forintra emelkedik.

További 21%-os növekedés várható ezen a téren január első napjától kezdődően. Gulyás hangsúlyozta, a jövő szempontjából nincs fontosabb, mint a közoktatás. 2030-ig folyamatosan fogják növelni ezeket a fizetéseket, és a legoptimistább előrejelzések szerint 2027 elejére bruttó 1 millió forintra ugrik a pedagógusok átlagbére. Soron kívül A magyar kormánynak nem tetszik, hogy nem folyik be adó a Temu-rendelésekből, komoly lépéseket terveznek

Újabb jelentős pedagógusbér-emelés következik 2025-ben – mondta a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára csütörtökön Budapesten. Maruzsa Zoltán a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények igazgatóinak ünnepélyes köszöntésén kiemelte: a kormány intézkedése meg fogja szüntetni a munkaerőhiányt, és lehetővé teszi, hogy a pedagógusok még inkább a szakmai feladataik ellátására koncentrálhassanak.

„Ha van munkaerő-utánpótlás, akkor lehet válogatni, és kell is, mert a legjobb kollégákra van szükség” – hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: a felsőoktatási felvételi számok alapján látszik, hogy az utánpótlás kérdése meg fog oldódni a köznevelésben.

A pedagógusképzések a legnépszerűbb szakok közé tartoztak az idei felvételin – mutatott rá Maruzsa Zoltán, jelezve: nagyon sokan választották a rövid ciklusú képzéseket, ezek a hallgatók egy-másfél éven belül már meg fognak jelenni a pályán.

Liner/MTI

Támogatná a kormány a balatoni hétvégi nyitvatartást

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter szolgált részletekkel a témát illetően.