Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,94 Ft
Euró
391,71 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
62,596 $

Rövidesen elstartol az idei év első nagy rendőrségi razziája

Hamarosan indulnak a ROADPOL-akciók.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az alapjarat.hu számolt be arról, hogy a ROADPOL közzétette a 2024-es terveket és időpontokat, melyek szokás szerint egy hétig tartanak majd az európai közlekedési ellenőrzések keretében. Az első a tehergépjárműveket és autóbuszokat vizsgálja majd, az akcióra pedig 2024. február 19-25. között kerül sor.

A razzia során az egyenruhások azt fogják vizsgálni, hogy a kamionokat és buszokat vezető hivatásos sofőr betartják-e az őket érintő szabályokat. Az akció keretében a rendőrök így fokozottan ügyelnek majd arra, hogy a vezetők betartják az előírt pihenőidőt, a veszélyes áruk szállítására vonatkozó szabályozásokat, valamint a beutazás, továbbá a belföldön tartózkodás jogszerűségét is ellenőrizni fogják. Soron kívül A hét első felében napsütés, a második felében esős és szeles lesz az idő

Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal sem a nehéz gépjárművekre és azok vezetőire fognak korlátozódni az egyenruhások, mellettük ugyanúgy árgus szemekkel figyelik majd az autósokat is, mindezt annak érdekében, hogy az autósok se kövessenek el szabályszegést, ellenkező esetben ugyanis őket is elkaphatják.